نوبت دهی پزشکی و ویزیت آنلاین و حضوری متخصص و کارشناس تغذیه

متخصص تغذیه کیست ؟

افراد متخصص در زمینه ی تغذیه ، از طرق مختلفی می توانند ، به کسب دانش و مهارت در این رشته بپردازند .

یکی از این راه ها شرکت در کنکور سراسری می باشد . به این صورت که فرد متقاضی ، با شرکت در کنکور سراسری و کسب رتبه ی لازم ، ابتدا به مدت چهار سال در رشته ی علوم تغذیه در مقطع کارشناسی تحصیل می کند بعد وارد بازار کار در این حیطه می شود . لازم به ذکر است که کارشناسان تغذیه ، امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری هم ، دارند .

راه دیگر ، از طریق رشته ی پزشکی می باشد . به این صورت که فرد ابتدا به مدت هفت سال در مقطع پزشکی عمومی تحصیل میکند ، سپس درآزمون دکتری تغذیه شرکت کرده و بعد از کسب رتبه ی لازم به مدت سه سال به تحصیل در این رشته می پردازد . و در نهایت مدرک PHD تغذیه را می گیرد .

لازم به ذکر است که از رشته های دیگری چون داروسازی ، دامپزشکی و ...نیز می توان با شرکت در آزمون دکتری تغذیه ، به ادامه تحصیل در این رشته پرداخت .

توجه به این نکته هم ضروری است که ، افراد متخصص در زمینه ی تغذیه چه از طریق کنکور سراسری ، چه از طریق آزمون دکتری تغذیه اگر به دانش و توانایی لازم برای کار در این حیطه رسیده باشند ، در نهایت تفاوت چندانی با هم ندارند و فرق اصلی و اساسی بین آن ها در نوع مدرک تحصیلی شان می باشد .

از دیگر تفاوت هایشان این است که فردی که از رشته هایی چون پزشکی به ادامه تحصیل در مقطع دکتری تغذیه پرداخته است ، میتواند از روش هایی چون دارو درمانی نیز برای مراجعه کنندگانش بهره ببرد .

متخصص تغذیه به چه افرادی کمک می کند ؟

افرادی که در رشته ی تغذیه ، تخصص دارند ، با بررسی و آنالیز وضعیت بدنی مراجعه کنندگان و همچنین سوابق پزشکی آن ها ، اقدام به درمان های مختلف رژیمی و دارویی و ورزشی می کنند .

در حقیقت رده ی سنی مراجعه کنندگان متخصص تغذیه ( فوق تخصص تغذیه ) از کودکان تا بزرگسالان را شامل می شود . و افرادی که نیاز به دریافت رژیم غذایی متناسب با شرایط بدنی خود دارند ، یا افرادی که نیاز به آنالیز بدن خود از منظر میزان چربی ها و عضلات و آب بدن و ... دارند در رده های سنی مختلف به متخصص تغذیه مراجعه می کنند .

همچنین افرادی که بیماری هایی دارند که نیاز به کنترل رژیم غذایی خود دارند ، مثل دیابت ، بیماری های کلیوی ، بیماری های قلبی، چربی خون بالا ، فشار خون بالا و ... به متخصص تغذیه مراجعه می کنند تا برنامه ی غذایی مناسب شرایط خودشان را دریافت کنند .

متخصص تغذیه چه خدماتی را به افراد ارائه می دهد ؟

از جمله خدماتی که متخصص تغذیه به مراجعه کنندگان خود ارائه می دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • رژیم درمانی و ارائه ی برنامه ی غذایی مناسب با شرایط فعلی و سوابق پزشکی هر فرد
  • ارائه ی برنامه ی ورزشی مناسب در کنار برنامه ی غذایی از طریق همکاری با کارشناسان تربیت بدنی برای افزایش وزن ، کاهش وزن ، چربی سوزی ، عضله سازی و ...متناسب با شرایط هر فرد
  • آنالیز کامل وضعیت بدنی هر فرد اعم از میزان چربی ها ، عضلات ، آب بدن و ...
  • دارو درمانی در مواردی که نیاز به مصرف دارو باشد . توجه به این نکته ی اساسی هم ضروری است که کارشناسان تغذیه که در حیطه ی رشته ی تغذیه تخصص دارند ، تنها می توانند از مکمل های غذایی مناسب مثل فولیکوژن ، ب کمپلکس ، مولتی ویتامین پلاس مینرال ، کلسیم د سیترات و ...برای مراجعه کنندگان خود استفاده کنند . بنابراین تنها افرادی که از رشته هایی چون پزشکی ، اقدام به کسب مدرک دکتری تغذیه کرده اند ، صلاحیت تجویز دارو در صورت لزوم را دارند .
  • همکاری با پزشکانی چون متخصصان پوست و مو ، فوق تخصصان گوارش ، فوق تخصصان کلیه و ...در درمان بیماران با ارائه ی رژیم غذایی مناسب
  • اصلاح رژیم غذایی افراد
  • و ...

ویژگی های یک متخصص تغذیه ی خوب

اغلب افرادی که به متخصصان تغذیه مراجعه می کنند ، به دنبال کاهش یا افزایش وزن می باشند یا افرادی هستند که به دنبال اصلاح رژیم غذایی خود و ایجاد سبک غذایی سالم در زندگی شان می باشند ، از طرفی می دانیم که پروسه ی افزایش یا کاهش وزن یا اصلاح برنامه ی غذایی ، زمان بر و سخت است و نیازمند ارتباط مداوم متخصص تغذیه و مراجعه کننده ی او ، حداقل به مدت چندین ماه ، می باشد . بنابراین لازم است که متخصص تغذیه یک سری از ویژگی ها را متناسب با شغلش داشته باشد .

از جمله ویژگی های یک متخصص تغذیه ی خوب می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • صبر و حوصله ی زیاد
  • اخلاق خوب و روی خوش
  • توانایی اثر گذاری روی مراجعه کنندگان و تزریق انگیزه و اراده به آن ها علی الخصوص در افرادی که به دنبال کاش یا افزایش وزن هستند . چرا که پروسه ی کاهش یا افزایش وزن ، پروسه ای سخت و زمان بر و دیر بازده است و کسی نمیتواند به راحتی و یک شبه وزن کم کند یا به وزنش اضافه کند !
  • داشتن فن بیان خوب و روابط عمومی بالا
  • داشتن پشتکار بالا برای پیگیری و همراهی مراجعه کنندگان درروند پیشروی آن ها تا رسیدن به هدف نهایی
  • و ...

منظور از داشتن تغذیه ی مناسب چیست ؟

از ویژگی های تغذیه ی مناسب می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • تغذیه ی مناسب ، تغذیه ای است که غنی از گروه های مختلف مواد غذایی اعم از پروتئین ها ، فیبرها ، کربوهیدرات ها ، ویتامین ها ، چربی ها و ...باشد .
  • میزان هر کدام از گروه های غذایی مختلف ، باید متناسب با شرایط فیزیولوژیک بدن هر فرد باشد . اعم از جنسیت ، وزن ، قد، نوع پوست و مو ، سوابق پزشکی ، داروهای مصرفی ، مشکلات و بیماری هایی که هر فرد دارد و ...
  • برنامه ی غذایی مناسب و سالم باید تا حد ممکن خالی از مواد غذایی غیر ضروری و مضر مثل نوشابه ، چیپس ، پفک ، انواع مواد غذایی حاوی مواد افزودنی مثل کنسروها ، فست فودها و ...باشد .
  • در طی یک برنامه ی غذایی مناسب ، آب بدن فرد باید تامین شود چرا که اثرات متعددی از جمله جلوگیری از سردردهای روزانه ، شادابی پوست ، جلوگیری از خشکی و پیری زودرس پوست ، کارکرد مناسب کلیه ها ، جریان بهتر گردش خون و ... دارد . به طور معمول مصرف حداقل 8 لیوان آب در روز با فواصل مناسب بسیار کمک کننده است .
  • از مصرف منظم سبزیجات تازه و میوه های فصل نیز، نباید غافل شد .
  • توجه به نکات تغذیه ای چون عدم مصرف یک سری از مواد غذایی در کنار هم ، مثل گوشت و ماست ، نیز ضروری است . چرا که یک سری از مواد غذایی اگر در کنار هم مصرف شوند خاصیت مفید خود را برای بدن ما، از دست میدهند و عملاً مصرف آن ها بیهوده می شود .
  • و ...

در کل مشاوره گرفتن از یک متخصص تغذیه ی خوب ، و رعایت نکات لازم که از قضا بسیار هم ساده می باشند ، به سلامت جسم و روح شما بسیار کمک می کند . چرا که همه ما می دانیم که روح سالم در بدن سالم می باشد و تناسب اندام به شدت در اعتماد به نفس ما ، اثر گذار است .

از کجا بدانیم که رژیم غذایی مناسبی داریم ؟

برای آن که بفهمید آیا رژیم غذایی که از متخصص تغذیه ی خود ، دریافت کرده اید ، یا خودتان این رژیم و برنامه را تجویز کرده اید !! مناسب شرایط شما هست یا خیر ؟ به چند نکته که درادامه شرح می دهم ، توجه کنید :

  • رژیم غذایی شما باید پیوسته و آهسته باشد به این صورت که باعث افزایش یا کاهش میزان زیادی از وزن شما به صورت ناگهانی و در مدت زمان کم نشود ! به عنوان مثال رنج نرمال کاهش وزن در هر ماه چیزی حدود 2 الی 4 کیلو می باشد که در افراد مختلف بسته به شرایط بدنی و توانایی هایشان این رنج کمی متفاوت است اما بیش از این مقدار از حدود 5 کیلو به بالا ، برای بدن ضرر دارد و در نهایت منجر به آسیب به بدن و بروز عوارض جدی و خطرناک می شود .
  • رژیم غذایی شما باید غنی از گروه های مختلف مواد غذایی اعم از کربوهیدرات ها ، پروتئین ها ، چربی ها ، ویتامین ها و ... باشد . چرا که در صورت حذف یا کاهش بیش از حد ، مقدار هر کدام از این گروه ها و عدم تامین نیاز طبیعی بدن به آن ها ، عوارض و خطرات جدی شما را تهدید خواهد کرد .
  • از ویژگی های برنامه ی غذایی اصولی ، می توان به این نکته اشاره کرد که در طی آن نباید وعده های غذایی مثل صبحانه یا ناهار یا شام حذف شوند ! بلکه باید در کنار حفظ وعده های غذایی ، میزان هر وعده و محتویات آن را کنترل کرد .
  • یک رژیم غذایی مناسب ، منجر به افت قند خون و احساس گرسنگی مکرر نمی شود .
  • در طی اجرای رژیم غذایی خود ، نباید مشکلاتی چون سردردهای مکرر ، ریزش مو در خانم ها و آقایان ،اختلال در چرخه ی قاعدگی خانم ها ، افتادگی و خشکی پوست ، کمبود آب بدن و ...رخ دهد . چرا که این علائم در صورت نداشتن بیماری خاص یا مصرف دارویی خاص نشان از اصولی نبودن برنامه غذایی فرد دارد .
  • رژیم غذایی هیچ دو فردی نباید یکسان باشد . چرا که شرایط فیزیولوژیک بدن هر فرد با فرد دیگر متفاوت است.
  • و ...

در چه مواردی به متخصص تغذیه مراجعه کنیم ؟

از جمله مواردی که در پی آن ها می توان به متخصص تغذیه ( فوق تخصص تغذیه ) مراجعه کرد ، می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کاهش وزن
  • افزایش وزن
  • اصلاح رژیم غذایی و داشتن سبک غذایی سالم
  • در مواردی متخصصان پوست و مو جهت کمک به درمان مشکلاتی چون ریزش مو ، بیمار را به اصلاح رژیم غذایی خود راهنمایی می کنند ، که در این صورت با مراجعه به متخصص تغذیه می توان برای اصلاح رژیم غذایی خود ، اقدام کرد .
  • در مواردی فوق تخصصان گوارش جهت کمک به درمان مشکلات گوارشی بیماران ، مثل یبوست ، سوزش و رفلاکس معده ، چربی خون بالا ، فشار خون بالا ، قند خون بالا ، دیابت و ..بیمار را به اصلاح رژیم غذایی خود و مراجعه به متخصص تغذیه راهنمایی می کنند .
  • در دوران بارداری رایج است که خانم های باردار برای داشتن رژیم غذایی سالم و کنترل رژیم خود زیر نظر متخصص ، به متخصص تغذیه ارجاع داده می شوند .
  • و ...

متخصص تغذیه در چه مراکزی به ارائه خدمات به افراد می پردازد ؟

متخصص تغذیه ( فوق تخصص تغذیه ) می تواند در مراکزی چون بیمارستان ها و درمانگاه های خصوصی ، دولتی یا وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی ، کلینیک های خصوصی و دولتی رژیم درمانی و ...به ارائه ی خدمات به مراجعه کنندگان خود بپردازد .

لازم به ذکر است که متخصص تغذیه ( فوق تخصص تغذیه ) بعد از کسب مجوزهای لازم نیز ، می تواند اقدام به تاسیس مطب شخصی خود کرده و در آن جا نیز ، به ارائه ی خدمات به مراجعه کنندگان مشغول شود .

بهترین متخصصان تغذیه در کشور ؟

برای گرفتن وقت مشاوره با بهترین متخصصان تغذیه ، می توانید از سایت MEDIMEDIA استفاده کنید . در این سایت هزاران متخصص تغذیه در حال فعالیت هستند و شما می توانید با مقایسه ی متخصصان تغذیه ای که در این سامانه فعالیت دارند ، متخصص تغذیه مد نظر خود را پیدا کنید و به صورت آنلاین نوبت بگیرید .

به طور کلی آنچه باید راجع به تغذیه و متخصصان تغذیه بدانیم این است که :

  • فرآیندهایی چون کاهش وزن ، افزایش وزن ، اصلاح برنامه ی غذایی و ...زمان بر و سخت هستند . بنابراین نیاز به صبر بالا ، پشتکار و اراده ی قوی دارند .
  • مراجعه به متخصص تغذیه ، به تنهایی ، کمک کننده نیست و 70 درصد نتیجه نهایی با تلاش شما رقم می خورد و متخصص تغذیه صرفاً کمک کننده و محرک است .
  • مراجعه به افراد غیر متخصص و مراکز غیر معتبر جهت کاهش یا افزایش وزن ، به شدت خطرناک بوده ، بنابراین حتماً به متخصص مربوطه مراجعه کنید .
  • به راحتی گول تبلیغات بی پایه و اساسی را که در راستای کاهش یا افزایش وزن ، می باشند ، نخورید .
  • در هر زمینه ای از جمله کاهش وزن به دنبال راه درست و طبیعی رسیدن به هدف نهایی باشید و به دنبال داروها یا دستگاه های تجاری که صرفاً جهت کسب درآمد می باشند و توسط مراکز مختلف و در فضای مجازی تبلیغ میشوند ، نباشید.
  • در نهایت داشتن تغذیه ی سالم ، مفید و به اندازه ی نیاز بدن ، از بیماری های ناشی از عدم داشتن تغذیه ی سالم مثل چربی خون بالا ، فشار خون بالا ، کبد چرب ، چاقی و ...جلوگیری می کند .

صبر کنید